niedziela, 22 listopada 2015

raffaello

Może ze względu na zbliżającą się już wielkimi krokami zimę, może ze względu na najnowszą płytę Coco Rosie w której wprost się zakochałam, a może przez nadchodzące święta? Przedwczoraj w nocy nabrałam olbrzymiej ochoty na ciasto kokosowe. Nie mogłam przestać o nim myśleć.


 Co raz więcej jest dni, kiedy mam ochotę zawinąć się w przytulny koc, założyć wełniane grube skarpetki i popijając ciepłą kawę pozostać cały dzień w łóżku czytając książkę.


Przepis całkowicie zaczerpnięty z mojej ulubionej strony.

Potrzebne składniki


2 paczki krakersów
1 litr mleka
2 opakowania budyniu waniliowego
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
3/4 szklanki drobnego cukru
1 żółtko
250 gramów masła
200 gramów wiórków kokosowych

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz